(Fragment van een TV-optreden, eind jaren negentig)

 

CD-project / Spotify

In een heel ander nieuw project mondde een eigen compositie van René Schermer uit in een internationale samenwerking met zanger Henley J King (UK)  De eindmix van de cd-single Catch the moon in my heart werd vervolgens gemastered in de Abbey Roadstudio in Londen. René had dit stuk voor piano geschreven en heeft de baslijn ingespeeld. Het stuk staat inmiddels op Spotify en op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dMVNR_YH1NA


 

24 en 25 september 2019: nieuwe opname-sessie de Soundvisionstudio in Arnhem, voor het project met Henley J King. Van links naar rechts: Multi-instrumentalist, studiotechnician en producer George Konings, powerzanger Henley J King en René Schermer. Inmiddels staan er 3 stukken op Spotify. Henley had René gevraagd om een rocksolo te bedenken bij het nummer Friend to the end. 

 

Inspelen van de rocksolo bij 'Friend to the end', Sound Vision Studio, Arnhem, september 2019.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VatvIg90wwQ (René's solo begint bij 02:10 (tot 03.00)

Producer George Konings, met zanger Henley J King, controlroom

 

Henley J King op Spotify: het project is inmiddels in Amerika al over de 300.000 keer beluisterd.

 

 

 (Eerdere berichten uit de media:)


 

          Om een idee te geven van het uptempo soleren in de Gypsy-stijl speelt René op de video’s hieronder de solo’s over 2  van de stukken uit het hierboven vermelde optreden:  

Jamsession met gitaarvirtuoos en oudfinalist van de Nationale Gitaarkampioenschappen Diederick Cock

 

 De National Guitar-awards 2008:

 

Tijdens de laatste Noordelijke Gitaarkampioenschappen in oktober 2002 kreeg René's leerling Evelien Frie (14) de eerste prijs. Bij de volwassenen werd Ruud Boelens, een oudleerling van René, 2e. Twee van zijn leerlingen bij de jeugd tot 12 jaar, Michiel Frie en Roy van Gool gingen door naar de landelijke finale en wonnen daar beiden een handgebouwde electrische gitaar (dit type kampioenschap bestaat in Nederland inmiddels niet meer, waarschijnlijk vanwege de hoge organisatie-kosten)

 

      Li   Live-optreden in Docx (Assen), met Gerald Jonker (piano) en Giovanni Timmermans (drums) en René Schermer. Deze foto bevindt zich in het boek 'Van ouds bekend en goed beklant' van Henk Luning, over het 144-jarig bestaan van Assen's grootste hotel, Hotel de Jonge. 

 

 

 

Gast-optreden bij het combo van basgitarist Jan Tingen, in Vredenburg, Utrecht

 

 

 

Op een gitaarbeurs in België, samenwerkend met de beroemde Engelse gitaarbouwer Hugh Manson.

 

                                        

Donderdag 7 juli 2022 gaven de Rolling Stones in Amsterdam een concert in de Johan Cruijff ArenA. De woensdagmiddag daarvoor werd ik gebeld door RTV Drenthe, met de vraag of ik misschien wat kon vertellen over de speelstijl en stemming van Keith Richards. Donderdagmiddag kwam toen verslaggever Robbert Oosting langs en in de live-uitzending vertelde ik het een en ander over die speelstijl (o.a. door Brown sugar als voorbeeld te spelen)

 

 (Mooie) herinneringen aan het Randstedelijk Muziektheoretisch Opleidingsinstituut